Brug af diverse udstyr


Brænde
Der er brænde overalt på grunden, og du kan bruge lige så meget du har lyst til – både i brændeovnen i stuen eller på bålfadet udenfor. Det mest tørre brænde er det der står under taget både ved huset, ved skorstenen og ved annekset.

Grill
Der er en Weber kuglegrill som du gerne må bruge. Grillkul skal du dog selv forsyne dig med. Grillen kan monteres med rotisserie, så du kan lade en kylling eller porchetta rotere og blive lækker med sprød svær.

Internet
Der er trådløst internet i huset og det meste af grunden.
Network Name: Står på en mærkat på indersiden af køleskabslågen
Wireless Key: Står på en mærkat på indersiden af køleskabslågen

Cykler – nøgler
Der er 2 cykler – en herre og en damecykel, som du gerne må bruge. Nøgler til cyklerne er i det lille nøgleskab i mellemgangen i huset. Cykelpumpe er i værkstedet til venstre indenfor døren.

Indkøbsmuligheder
Der er en stor Netto ved Ejby. Fakta, Meny og Rema 1000 i Kirke Hyllinge et par kilometer fra sommerhuset.

I Skibby 7 km længere væk, er der flere andre butikker samt en lille biograf.

Morgenbrød fra Solbakken
Det er muligt at bestille morgenbrød på Solbakken, som er en naturistlejr lige på den anden side af vejen. Man skal som hovedregel bestille dagen før. Man går selv over og henter brødet. Man behøver ikke selv være nøgen.
Link til Solbiksen

Renovation
I sommermånederne bliver der hentet affald hver mandag morgen. Stil gerne affaldscontaineren ud ved vejen søndag aften.

Blomster og vanding
Grunden er en naturgrund, så der er ikke blomsterbede der skal holdes eller vandes. Der er dog nogle få krukker med roser samt krydderurter, som du meget gerne må vande.

Græsslåning
Der er græsslåmaskine i værkstedet, hvis græsset skulle blive for højt. Reglerne for brug af larmende maskiner er hængt op i værkstedet. Benzin står i en dunk i værkstedet - lige inden for til venstre. Du må gerne slå græs, hvis du har lyst, men det er bestemt ikke noget krav.

Dyre- og fugleliv
Kommer du før Sankt Hans kan du høre gøgen kukke fra Ådalen hver aften. Og hvis du er meget heldig kan du også høre Nattergalen (det er nu godt nok flere år siden, vi hørte den sidst). På selve matriklen er der solsort, blåmejse og musvit, gærdesmutte, rødstjert, rødhals, munk, gransanger, grønirisk og dompap, spurvehøg, duer, skader, fasaner - og egern. Det er dog gået lidt ned af bakke med antallet af fugle de sidste år – på grund af de mange katte.

Nu kommer der også rådyr på besøg i de tidlige morgentimer. Det er et vidunderligt syn, men knap så vidunderligt er det jo, at de spiser toppen af nyplantede træer og blomsterløg. Men det lever vi med.

Pindsvin har vi set enkelte gange. Vi fatter ikke, hvorfor det ikke vrimler med pindsvin, for det er en meget pindsvinevenlig grund med store kvasbunker og kompost. Under den store Ene-busk er der et fint pindsvinehus.

I slutningen af juli ses ofte store guldsmede på grunden og mange sommerfugle. Sommetider kan man se flagermus om aftenen.
Og så mangler vi at få ræven på besøg. Den har vi aldrig set her.

Bademuligheder
Der er en fin flydebro nede ved fjorden, hvorfra man kan bade. Vandet er rent, men der er oftest tang og sten, så det er rarere at bade fra badebroen, så man er ude på en vis dybde, når man går i vandet.

Fiskeri
Isefjorden er efter sigende et godt sted at fiske. Der kan fanges både havørred og hornfisk.